چگونه در منزل پرستار بیمار کرونا باشیم؟
۱۳۹۹/۰۵/۲۰بیماری های شایع سالمندان را بشناسیم
۱۳۹۹/۰۵/۲۰نکات طلائی برای مراقبت از سالمند در برابر کرونا
مراقبت از سالمند در کرونا و افراد بالای ۶۰ سال بخصوص دارای بیماریهای زمینه ای مثل قلبی، ریوی، دیابت و یا سرطان نسبت به سایرین از اهمیت بیشتری برخوردار است.
لذا در این مقاله دکتر آلیشیا ارباج، متخصص داخلی از دانشگاه جان هاپکینز آنچه باید برای ایمن نگهداشتن سالخوردگان بدانید با شما به اشتراک می گذارد.
مراقب خودتان باشید
در اولین قدم به عنوان پرستارسالمند در منزل باید مراقب باشید تا خودتان آلوده ویروس نشوید.
حداقل ۲۰ ثانیه قبل و بعد از مراقبت از سالمند، آماده سازی غذا، استفاده از توالت یا لمس سطوح مکان های عمومی دستانتان را با صابون و آب بشویید.
در هنگام سرفه و عطسه از دستمال و در صورت نداشتن دستمال از آرنج خود استفاده کنید.
قسمتهایی از خانه که بیشتر لمس می شود و تجهیزات پزشکی سالمند همینطور عصا و واکر را مدام ضدعفونی کنید.
مراقبت از سالمند در برابر کرونا با حفظ فاصله ممکن است اما بدون انزوای اجتماعی
یک راه مهم برای مراقبت از سالمند در کرونا حفظ فاصله با افراد و محدود کردن دید و بازدید هاست. اما برای این افراد سخت است که مدت طولانی بچه ها و دوستان خود را ملاقات نکنند. باید افراد سالمند فاصله اجتماعی را حفظ کنند اما مراقب باشند به انزوا کشیده نشوند زیرا که همین باعث بروز دیگر بیماری ها می گردد.
بسته شدن مساجد و اماکن مذهبی مانع از تجدید دیدار افراد با همسن و سالان و دوستانشان شده است، مراقب سالمند می تواند از وسایل ارتباط جمعی استفاده کرده تا سالمندان با اعضای خانواده و دوستانشان تجدید دیدار کنند.
فناوری اتصال به اینترنت
برای کمک به سالمندان در طول همه گیری بیماری کرونا به آن ها نحوه گفت و گو و پیام دادن به وسیله تلفن هوشمند و لپ تاپ را آموزش دهید.
اپلیکیشن مخصوصی نصب کنید تا سالمندان با مشکل شنوایی بتوانند از آن استفاده کنند.
از دوستان و خانواده خارج از خانه بخواهید، با تماس تلفنی و نوشتن یادداشت یا فرستادن کارت یا هدیه ای برای فرد سالمند به بالا بردن روحیه او کمک کنند.
به سالمندان احساس مفید بودن بدهید
دکتر ارباج توصیه می کند برای مراقبت از سالمند در کرونا به آن ها پروژه ای را واگذار کنید. فرقی نمی کند چه کاری باشد به طور مثال سازماندهی عکس های قدیمی و یادگاری ها می تواند ساعت ها آن ها را مشغول کند. همینطور از او بخواهید داستان های قدیمی یا خاطرات خوب گذشته را دوباره برای شما تعریف کند. مادربزرگ ها هزاران دستور کیک و غذای خوشمزه در حافظه خود ذخیره کرده اند از آن ها بخواهید آن ها را با شما به اشتراک بگذارند.
هنگام مراقبت از سالمند در کرونا ابتلا را به حداقل برسانید
حتی الامکان به پزشک مراجعه نکنید. از پزشک بخواهید برای معاینات دوره ای به جای مراجعه به مطب، از تلفن یا تماس تصویری برای ویزیت استفاده کند.
از مسافرت صرفه نظر کنید. سفر، خطر ابتلا به ویروس کرونا را چند برابر می کند زیرا حضور در مکان جدید و شلوغ افراد را در معرض خطر ویروس کووید-۱۹ قرار خواهد داد لازم است از هرگونه سفر غیر ضروری خودداری کنید.
برای مراقبت از سالمند در کرونا یک برنامه داشته باشید
یک جلسه خانوادگی تشکیل دهید و کارها را تقسیم بندی کنید. یک نفر را جایگزین خود انتخاب کنید که اگر بیمار شدید فرد دیگری مراقبت از سالمند را به عهده بگیرد.
برای حداقل دو هفته مواد خوراکی، اقلام بهداشتی، دارو و سایر موارد ضروری تهیه کنید تا مجبور نباشید مدام از خانه خارج شوید. از خدمات خرید و تحویل در منزل فروشگاه ها استفاده کنید.
اگر فردی در خانواده شما علائمی مانند سرفه، تب، عطسه یا تنگی نفس دارد با پزشک تماس بگیرید تا از قبل آمادگی لازم داشته باشید.
در صورت بروز هرگونه علائم با شماره ۱۴۳۰ و همچنین برای مشاوره رایگان در خصوص پرستاری در منزل با شماره ۴۴۰۳۳۸۵۰-۰۲۱ تماس بگیرید.
منبع: www.hopkinsmedicine.org