نشانه های ویروس کرونا در کودکان [آپدیت ۱۴۰۱]
۱۴۰۲/۰۴/۲۶مزیتهای پرستار سالمند در شرق تهران
۱۴۰۲/۰۴/۲۶نحوه مراقبت از سالمندان در منزل | به همراه ۸ نکتهی کلیدی
مطالعه دربارهی نحوه مراقبت از سالمندان در منزل به شما کمک میکند که با ارائهی مراقبتهای اصولی کیفیت زندگی سالمند را بهبود ببخشید. عوارض بیماریهای شایع ناشی از کهولت سن، روند زندگی طبیعی سالمندان را مختل میکند. به طوری که فرد سالمند، مانند گذشته نمیتواند بر امور شخصی خود نظارت داشته باشد و کارهای خود را به تنهایی انجام دهد. بنابراین به مراقبت از سوی شخص دیگری نیاز پیدا میکند.
افراد در دورهی سالمندی، ماندن در خانه را به آسایشگاهها و مراکز ترجیح میدهند. زیرا منزل برای آنان محل آسایش و آرامش است. همچنین ماندن سالمند در منزل خویش، میتواند تا حدودی از پیشرفت برخی بیماریها مانند آلزایمر جلوگیری کند. لذا نگهداری از سالمندان در منزل انتخاب مقرون به صرفه و مفید برای سالمندان میباشد. در ادامه باهم مروری بر نحوه نگهداری از سالمندان در منزل خواهیم داشت، در ادامه همراه ما باشید.
۱. مراقب سلامتی سالمندان باشید
اولین نکته در نحوه مراقبت از سالمندان در منزل، حفظ و مراقبت از وضعیت سلامتی آنان میباشد. توصیه میکنیم به صورت روزانه یا هفتگی از طریق تماس تلفنی یا بازدید جویای حال والدین سالمند خود باشید. این گونه میتوانید هر گونه تغییر در رفتار و عملکرد سالمند را به سرعت متوجه شوید و در اسرع وقت اقدام به درمان آن بیماری یا مشکل کنید. لازم به ذکر است که برخی از سالمندانی که دچار بیماری یا مشکلات هستند آن را هنگام مکالمه تلفنی پنهان میکنند. افراد در دوران سالمندی بیشتر احساس تنهایی را تجربه میکنند و این یکی از عوامل بروز افسردگی در سالمندان میباشد. دید و بازدید فرزندان و نوهها برای سالمندان بسیار نشاط آور است و به بهبود روحیهی آنان کمک شایانی خواهد کرد.
۲. وعدههای غذایی سالم و رژیمی برای سالمندان تهیه کنید
نکتهی بعدی در نگهداری از سالمندان در منزل، نظارت بر وعدههای غذایی و تهیهی غذای رژیمی برای سالمندان میباشد. با بالا رفتن سن تغییراتی در بدن ایجاد میشود که در صورت عدم رعایت رژیم غذایی مناسب؛ موجب بروز برخی بیماریها مانند دیابت، فشارخون بالا و سایر موارد میشود.
به شما توصیه میکنیم در این خصوص با پزشک تغذیه جهت تدوین یک برنامهی رژیم غذایی، با توجه به وضعیت سلامتی سالمندتان، مشورت کنید.
ممکن است والد سالمند شما توانایی آشپزی به صورت منظم را نداشته باشد. در چنین شرایطی شما میتوانید وعدههای غذایی ایشان را از قبل آماده کنید. یا اینکه از یک پرستار سالمند در منزل کمک بگیرید.
۳. والدین سالمند خود را فعال نگه دارید
فعال و درگیر نگه داشتن سالمند یکی از نکات مهم و کلیدی در نحوه مراقبت از سالمندان در منزل میباشد. زیرا فعالیت و ورزش نه تنها موجب حفظ سلامتی آنها میشود. بلکه از سالمندان در برابر ابتلا به بیماریهای شایع تا حدود زیادی محافظت میکند. همچنین خطر سقوط و از دست دادن توانایی حرکتی و حفظ تعادل در سالمند را کاهش میدهد.
ظهور علائم افسردگی و منزوی شدن سالمندان به ویژه زمانی که همسر خود را از دست داده باشند، امری طبیعی است. بنابراین دید و بازدید با فرزندان و همسالان، شرکت در رویدادها و همایشها بیشتر از هر زمان دیگری اهمیت پیدا میکند. زیرا مشارکت سالمندان با همسالان خود در همایشهای اجتماعی، مذهبی و ایجاد ارتباطات جدید به آنها کمک میکند تا فعال و اجتماعی بمانند.
چگونه میتوانید سالمندان را فعال نگه دارید؟
سالمند را به انجام بازیهای فکری تشویق کنید. انجام بازیهای فکری مانند شطرنج به سلامتی و فعال بودن ذهن سالمند کمک شگفت انگیزی میکند.
سالمند را به تفریح مورد علاقه ببرید. یکی از راههای تشویق سالمندان به انجام فعالیتهای مختلف، بردن سالمند به تفریحاتی است که از آن لذت میبرند.
سالمند را به حل جدول سودوکو ترغیب کنید. امروزه بازی و سرگرمیهای متعددی وجود دارند که به بهبود سلامت حافظهی سالمندان کمک میکند. حل جدول سودوکو فواید بسیاری مانند تقویت حافظه، فعال نگه داشتن ذهن، بهبود حافظه کوتاه مدت و کاهش عوارض بیماری آلزایمر و زوال عقل برای سالمندان به همراه دارد.
۴. ورزش را در برنامهی روزانه سالمندان قرار دهید
ورزش در هر سنی برای بدن مفید است و به بهبود عملکرد آن کمک شایانی میکند. چهارمین نکته در نحوه نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل، تشویق سالمندان به انجام حرکات ورزشی به صورت روزانه است. ورزشهایی مثل دوچرخه سواری، پیاده روی، شنا، تنیس و … میتواند به حفظ سلامتی سالمند کمک کند. فعالیتهای بدنی فواید بیشماری مانند تقویت سیستم ایمنی، تقویت استخوانها، بهبود عملکرد قلبی و عروقی و … برای سالمندان دارد.
۵. منزل را برای والدین سالمند ایمن سازی کنید
ایمنی و در دسترس بودن وسایل ضروری برای سالمندانی که در منزل به تنهایی زندگی میکنند. یکی دیگر از نکات کلیدی و مهم در نحوه مراقبت از سالمندان در منزل میباشد. زیرا سقوط و هر نوع جراحت به ضرر سالمند است. به ویژه سالمندانی که دچار پوکی استخوان و یا دیابت هستند.
۶. بر نحوهی مصرف داروها نظارت داشته باشید
یکی از نیازهای سالمندان در منزل نظارت بر نحوهی مصرف داروها است. زیرا برخی سالمندان نحوه و ساعات مصرف هر دارو را فراموش میکنند. بنابراین شما میتوانید یک جعبه مخصوص داروها تهیه کنید و نحوهی مصرف روزانهی داروها به همراه ساعات مصرف هر دارو را با استفاده از برچسب روی جعبه قرار دهید. با این روش به سادگی میتوانید به عزیز سالمند جهت مصرف به موقع داروها کمک کنید.
لازم به ذکر است که در صورت تجویز داروی جدید، حتما با پزشک معالج دربارهی عوارض و تداخلات داروی جدید با سایر داروها صحبت کنید.
۷. به صورت مرتب چکاپ پزشکی انجام دهید
هنگام نگهداری از سالمندان در منزل یک برنامهی منظم جهت ویزیت پزشکی سالمند تنظیم کنید. تا متوجه هرگونه تغییرات در سالمند شوید. اگر برای انجام آزمایشات پزشکی سالمند مشکلاتی مانند کمبود وقت را دارید میتواند از خدمات نمونه گیری در منزل مرکز خدمات پرستاری عاطفه استفاده کنید.
۸. از پرستار سالمند کمک بگیرید
بیماریهای شایع دوران سالمندی مانند آلزایمر، آرتروز، سکته مغزی و سایر موارد، عوارض بسیار ناخوشایندی برای گروهی از عزیزان سالمند به همراه دارد که موجب سلب توانایی حرکتی، استقلال فرد میشود. در چنین شرایطی سالمند نه تنها مشکلات جسمی، بلکه فشار روحی شدیدی را متحمل میشود. چنین سالمندانی نیاز به مراقبتهای ویژه دارند. به این منظور شما میتوانید از پرستار شبانه روزی سالمند جهت ارائهی خدمات مراقبتی و پزشکی به والدین سالمندتان کمک بگیرید.
سخن پایانی
در این مقاله نحوهی مراقبت از سالمندان در منزل را با ارائهی ۸ نکتهی کلیدی مورد بررسی قرار دادیم. با توجه به مشغلههای کاری فراوان، نگهداری از سالمندان در منزل یکی از دغدغههای اصلی فرزندان آنان میباشد. برای کاهش نگرانیهای خود راجع به والدین سالمندتان میتوانید از خدمات پرستاری در منزل عاطفه کمک بگیرید.