پرستار بیمار سکته مغزی | استخدام پرستار مجرب
۱۴۰۲/۰۶/۲۲امید به زندگی و طول عمر بعد از سکته مغزی چقدر است؟
۱۴۰۲/۰۶/۲۲آنچه باید در مورد بیماری ویروسی جدید ۱۴۰۲ بدانید
بیماری ویروسی جدید، اریس EG.5 در کمین است. با توجه به گذراندن یک تابستان گرم ولی نسبتا ایمن، کرونا با سویهی جدید به نام اریس EG.5 قرار است که تهدیدی برای سلامتی کودکان و بزرگسالان باشد. بنابراین با شروع فصل مدارس و دانشگاهها، والدین بیشتر از هر زمان دیگری نگران سلامتی فرزندان خویش هستند. علائم ویروس جدید کرونا مشابه سویههای قبلی ویروس کرونا است. اما این ویروس جهش یافته میتواند از آنتیبادیهایی که افراد با تزریق واکسن ایجاد کردهاند، عبور و افراد را آلوده کند. البته لازم به ذکر است که جای نگرانی نیست. زیرا داروهای ضد ویروسی در کاهش شدت و طول عمر بیماری ویروسی جدید موثر میباشند. در چنین شرایطی سوالاتی که به ذهن خطور میکند شامل “چه علائمی دارد؟”،”راههای مقابله و پیشگیری چیست؟”. در ادامه قصد داریم بیماری ویروسی جدید را به صورت کامل بررسی کنیم و به سوالات شما پاسخ دهیم. همراه ما باشید.
ویروس جدید EG.5 | آخرین زیرشاخهی ویروس کرونا
بیماری ویروسی جدید اریس EG.5، نوعی جهش یافته از مجموعه ویروسهای کرونا است. که سرعت انتقال بالایی نسبت به سایر سویههای قبلی خود دارد. اما از شدت آن اطلاعات دقیق در دسترس نمیباشد. هر سویه جدید کرونا نگرانیهایی در جامعه ایجاد میکند. بنابراین برای پیشگیری از ابتلا لازم است اقداماتی را برای محافظت از خود در برابر بیماری ویروسی جدید انجام دهید.
ویروس جدید کرونا چه تفاوتی با سویههای اخیر دارد؟
کرونای جدید تفاوت چندانی با سایر سویههای قبلی ندارد. اما بیماری ویروسی جدید اریس EG.5 یک جهش در بخش پروتئین اسپایک خود دارد. یعنی بخشی که ورود ویروس به سلول میزبان را تسهیل میکند. بنابراین ویروس جدید کرونا میتواند از برخی آنتیبادیها که ناشی از عفونت و واکسن هستند، به راحتی عبور کند. لذا شدت بیشتری در گریز از سیستم ایمنی بدن نسبت به سایر گونهها دارد.
سازمان جهانی بهداشت (WHO)، بیماری ویروسی جدید EG.5 را با عنوان “نوعی مورد علاقه” طبقه بندی کرده است. به این معنا که کشورها باید توجه ویژهای به این ویروس جهش یافته داشته باشند.
علائم جدید ویروس کرونا EG.5
علائم بیماری ویروسی جدید مشابه علائم ویروس کرونا است. ویروس اریس EG.5 دستگاه تنفس فوقانی را تحت تاثیر قرار میدهد که موجب ظهور علائمی مانند آبریزش بینی، گلودرد و سایر علائم مشابه به سرما خوردگی میشود. اما توجه داشته باشید که ویروس در افراد بالای ۶۵ سال یا کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند میتواند دستگاه تنفسی تحتانی را نیز درگیر کند و شدت بیماری را افزایش دهد. علائم جدید ویروس کرونا EG.5 عبارتند از:
- تب
- لرز بدن
- سرفه مزمن
- سردرد
- گلو درد
- آبریزش بینی
- تهوع و استفراغ
- اسهال
- تنگی نفس یا مشکل در تنفس
- از دست دادن چشایی یا بویایی
انجام آزمایش کرونا در منزل
تشخیص ویروس کرونا تنها و با اکتفا به علائم رایج آن دشوار است. زیرا برخی افراد بدون داشتن هیچ گونه علائمی میتوانند به ویروس کرونا مبتلا شوند و بدون آگاهی آن را به دیگران منتقل کنند. بهترین راه برای تشخیص کرونا انجام تست کرونا در منزل میباشد. در دوران اوج ویروس کرونا نیز بسیاری از افراد آزمایش کرونا را در منزل انجام میدادند. اگر باردار هستید، درگیر مشکلات تنفسی یا شرایط ابتلا به ویروس جدید را دارید. توصیه میکنیم در منزل بمانید. تا از انتقال آن به عزیزان خود و سایر افراد جلوگیری کنید. برای انجام آزمایش کرونا در منزل میتوانید از خدمات نمونه گیری در منزل مرکز خدمات پرستاری عاطفه استفاده کنید.
بیماری ویروسی جدید گوارشی
گاستروانتریت ویروسی یا آنفولانزای معده، یک بیماری ویروسی جدید است که دستگاه گوارشی فرد مبتلا را تحت تاثیر قرار میدهد و موجب التهاب روده و معده میگردد. این ویروس جدید گوارشی با علائم اسهال و استفراغ همراه است. طول عمر کمی دارد اما بسیار مسری است. بر اساس گزارشها علاوه بر کودکان، دانشجویان به ویژه کسانی که در خوابگاه ساکن هستند، به این ویروس جدید گوارشی مبتلا شدهاند.
علائم ویروس گوارشی جدید
علائم ویروس گوارشی جدید در اثر التهاب روده و معده به وجود میآیند. اگر چه گاستروانتریت باعث التهاب در معده و روده کوچک میشوند. اما این التهاب میتواند به روده بزرگ نیز سرایت کند و شدت بیماری را افزایش دهد. جالب است بدانید التهاب در اثر فعال شدن سیستم ایمنی بدن شما برای مبارزه با ویروس ایجاد میشود. رایجترین علائم بیماری ویروسی جدید گوارشی عبارتند از:
- اسهال
- تهوع و استفراغ
- از دست دادن اشتها
- درد و گرفتگی شکم
در شرایطی که شدت عفونت افزایش یافته است یا سیستم ایمنی بدن شما واکنش شدیدتری نسبت به ویروس نشان دهد. ممکن است علائم سیستمیک را تجربه کنید. چنین علائمی، نشانهی التهاب در سایر سیستمهای بدن و خارج از دستگاه گوارشی شما میباشند. در ادامه مروری بر علائم سیستمیک خواهیم داشت.
- تب و لرز
- خستگی مزمن
- بدن درد
- سردرد
- تورم غدد لنفاوی
روشهای مقابله با بیماریهای ویروسی جدید ۱۴۰۲
با رعایت تمام نکات و پروتکلهای بهداشتی میتوانید تا حدود زیادی از انتقال و سرایت بیماری ویروسی جدید به عزیزان خود و سایر افراد جلوگیری کنید.
- شستن دستها
- تمیز کردن یا ضدعفونی کردن سطوح
- استفاده از ماسک از مکانهای بسته
- اجتناب از افراد بیمار یا مشکوک به ابتلا
- اجتناب از افراد دارای علائم
توجه! افرادی که به بیماری آنفلوانزا معده مبتلا هستند یا قبلا مبتلا شدهاند، از دست زدن به غذای دیگران اکیدا خودداری کنند. زیرا ممکن است غذا به ویروس گاستروانتریت، باکتری یا سایر ارگانسیمها آلوده شود.
سخن پایانی
با شروع فصل سرما و مدارس، شانس ابتلا به آنفولانزا و سویههای جهش یافته ویروس کرونا در کودکان، دانشجویان و سایر افراد افزایش مییابد. اکثر سویههای کرونا علائمی مشابه بهم دارند و در هر جهش شدت انتقال آن در حال افزایش بوده است. با رعایت پروتکلهای بهداشتی میتوان از ابتلا به ویروسهای جدید کرونا پیشگیری کرد.