تست زردی نوزاد در منزل | نحوه تشخیص زردی نوزاد
۱۴۰۲/۰۵/۲۶راهنمای تفسیر آزمایش خون CBC
۱۴۰۲/۰۵/۲۶آزمایش بیماری های مقاربتی | علائم بیماری مقاربتی در زنان و مردان
آزمایش بیماری های مقاربتی چگونه انجام میشود؟. معمولا بیماری مقاربتی با علائمی مانند سوزش و خارش در اطراف ناحیه تناسلی خود را نشان میدهد. بیماریهای مقاربتی تهدید جدی برای سلامتی شما میباشند و در صورت عدم پیشگیری و رعایت نکات بهداشتی میتوانند آسیبهای جدی برای بدن شما به همراه داشته باشند. خبر خوب این است که روشهایی برای درمان بیماری مقاربتی در زنان و مردان وجود دارد. اما تضمین کننده آن نیست که دیگر به بیماری مقاربتی مبتلا نشوید. در ادامه قصد داریم انواع بیماریهای مقاربتی، علائم تشخیص و نحوهی درمان آنها را به صورت کامل و شفاف مورد بررسی قرار دهیم. پس همراه ما باشید.
بیماری مقاربتی یا SDT چیست؟
عفونتهای مقاربتی (STI) نام دیگر بیماریهای مقاربتی (STD) میباشد. بیماری های مقاربتی، به بیماریهایی گفته میشود که از طریق روابط جنسی منتقل میشوند. بیماریهای مقاربتی انواع مختلفی دارند که رایج ترین علائم آنها شامل سوزش، خارش و ترشح غیر معمول در اطراف ناحیه تناسلی میباشد. لازم به ذکر است که برخی از انواع بیماری مقاربتی بدون علائم هستند. یعنی ممکن است به آن بیماری مبتلا شده باشید، اما متوجه نشوید. بیماریهای مقاربتی بسیار مسری میباشند. بنابراین در صورتی که از نظر جنسی فعال هستید. بدانید که ممکن است بدون آن که از ابتلا به STI خبر داشته باشید، آن را به شریک خود منتقل کنید. در چنین شرایطی پیشنهاد میکنیم آزمایش بیماری های مقاربتی را به صورت منظم انجام دهید.
بیماریهای STD، بیماریهای بسیار جدی و خطرناکی هستند که نیاز به درمان در اسرع وقت دارند. متاسفانه برای برخی از بیماریهای مقاربتی مانند ویروس HIV (بیماری نقص ایمنی انسانی) هیچ درمانی تاکنون وجود ندارد و کماکان میتوانند تهدیدی بزرگ برای سلامتی و زندگی انسانها باشند.
لیست تمام بیماری های مقاربتی
در این بخش قصد داریم رایجترین نوع بیماریهای مقاربتی را مورد بررسی قرار دهیم.
کلامیدیا
کلامیدیا یکی از شایعترین بیماریهای مقاربتی میباشد که از طریق باکتریها ایجاد میشود و از طریق رابطه جنسی دهانی و مقعدی انتقال پیدا میکند. معمولا این بیماری عفونی علائمی ندارد. بنابراین افراد به صورت ناآگاهانه میتوانند این بیماری را به شریک جنسی خود منتقل کنند. خوشبختانه راههای درمان این بیماری وجود دارد. با انجام آزمایش بیماری های مقاربتی به صورت منظم میتوانید به کاهش شیوع کلامیدیا کمک کنید.
تبخال تناسلی
بیماری تبخال تناسلی، نوعی بیماری پوستی است که دو نوع دارد. نوع اول روی دهان ایجاد میشود و نوع دوم آن در ناحیهی تناسلی فرد بروز میکند. تبخال تناسلی باعث ایجاد زخمها و تاولهای دردناک همراه با خارش در اطراف ناحیه تناسلی میشود. با انجام آزمایش تبخال تناسلی و مراجعه به پزشک میتوانید به درمان این بیماری اقدام کنید.
زگیل تناسلی
زگیل تناسلی نوعی عفونی از بیماریهای مقاربتی میباشد که در داخل یا اطراف ناحیه تناسلی بر اثر رابطه جنسی واژینال، مقعدی و دهانی به فرد دیگر منتقل میشود. نوع خاصی از ویروس HPV باعث ایجاد زگیل تناسلی میگردد. شما میتوانید با مراجعه به پزشک جهت درمان اقدام کنید.
سوزاک
سوزاک نوعی دیگر از بیماری مقاربتی است که علائمی ندارد. سوزاک از طریق مایع واژن و منی انتقال پیدا میکند. انجام آزمایش بیماری های مقاربتی و رعایت نکات بهداشتی میتوانند خطر ابتلا به بیماری سوزاک را کاهش دهند.
هپاتیت B
هپاتیت B نوعی ویروس است که کبد شما را تحت تاثیر قرار میدهد و موجب التهاب آن میگردد. این ویروس از طریق مایعات پخش میشود. بیماری هپاتیت B قابل درمان نیست اما با واکسن قابل پیشگیری میباشد.
HIV/AIDS
ویروس اچ آی وی یا نقص ایمنی بدن باعث از بین بردن سلولهای T و تضعیف سیستم ایمنی بدن شما میشود. HIV یکی دیگر از بیماریهای بدون علائم در لیست بیماریهای مقاربتی میباشد. به این معنی که شما میتوانید بدون هیچ گونه علامتی آن را داشته باشید. با انجام نمونه گیری در منزل میتوانید از ابتلا به این ویروس مطلع شوید. با اقدام به موقع برای درمان از پیشرفت و شیوع آن جلوگیری کنید.
HPV
اچ پی وی یک نوع بیماری مقاربتی است که از طریق تماس پوست با پوست منتقل میشود. این بیماری اندامهای تناسلی مانند فرج، واژن، دهانه رحم، آلت تناسلی و بیضه را تحت تاثیر قرار میدهد. بیش از ۳۰ گونه از بیماری HPV وجود دارد که برای نمونه میتوان به زگیل تناسلی اشاره کرد.
شپش ناحیه تناسلی
شپش ناحیه تناسلی به حشرات بسیار ریزی گفته میشود که در موههای ناحیهی تناسلی زندگی میکنند. راه انتقال این بیماری از طریق رابطه جنسی است و باعث ایجاد خارش شدید در ناحیه تناسلی میشود. نگران نباشید شپش ناحیه تناسلی با استفاده از شامپوهای مخصوص و تجویز شده توسط پزشک قابل درمان است و خطری برای سلامتی شما ایجاد نمیکنند.
سیفلیس | Syphilis
سیفلیس نوعی بیماری عفونی است که با دارو قابل درمان میباشد. برای کاهش خطر ابتلا به بیماری عفونی و مقاربتی سیفلیس، هنگام رابطه جنسی از کاندوم استفاده کنید. توجه داشته باشید که عدم درمان و رسیدگی به این بیماری میتواند مشکلات جدی برای سلامتی شما ایجاد کند.
واژینیت Vaginitis
واژینیت یک اصطلاح پزشکی است که برای بیان و توصیف مشکلات و اختلالاتی که موجب التهاب و عفونت واژن میشوند، مورد استفاده قرار میگیرد. چنین شرایطی میتواند توسط باکتریها و ویروسها ایجاد شود. همچنین خشکی واژن و کمبود استروژن میتواند باعث ایجاد واژینیت باشند.
چگونه بفهمیم بیماری مقاربتی داریم؟
علائم بیماریهای مقاربتی با توجه به نوع آن متفاوت خواهد بود. لازم به ذکر است که برخی از بیماریهای مقاربتی علائمی ندارند و ممکن است بدون اینکه بدانید به آن مبتلا شده باشید. در اغلب اوقات علائم بیماریهای مقاربتی در اطراف ناحیه تناسلی ظاهر میشوند و پزشک با معاینه شما و بررسی علائم، بیماری را تشخیص میدهد. در ادامه مروری بر علائم بیماریهای مقاربتی در زنان و مردان خواهیم داشت.
- زخم یا زگیل روی آلت تناسلی، واژن، دهان، مقعد یا پیرامون آن
- تورم یا خارش شدید در اطراف آلت تناسلی یا واژن
- ترشح از آلت تناسلی
- بد بو بودن ترشحات واژن
- غیر معمول بودن رنگ و مقدار ترشحات
- خونریزی واژینال (به جز در دورهی قاعدگی)
- رابطه جنسی دردناک
- تکرر ادرار
- ادرار به همراه درد
علت شیوع بیماریهای مقاربتی
هنگامی که باکتریها، ویروسها یا انگلها بدن شما را آلوده کرده باشند. عفونت و بیماریهای مقاربتی ایجاد میشوند و سلامت شما را تهدید میکنند. همچنین مایعات بدن مانند ادرار، خون، مایع منی، بزاق و سایر موارد در طول رابطه جنسی، عواملی هستند که موجب ایجاد و انتقال بیماریهای مقاربتی میشوند.
خطرات احتمالی بیماری مقاربتی برای سلامتی شما
در صورتی که از نظر جنسی فعال هستید، همیشه در معرض ابتلا به یکی از بیماریهای مقاربتی قرار دارید. همچنین استفاده از وسایل شخصی یکدیگر مانند سوزنهایی که حاوی خون میباشند. مانند خالکوبی یا تتو، پرسینگ، استفاده از سوزن مشترک هنگام مصرف مواد مخدر. میتوانند باعث انتقال بیماریهای مقاربتی خطرناک مانند HIV شوند. با انجام آزمایشات بیماری های مقاربتی میتوانید از وضعیت سلامتی خود اطمینان حاصل کنید و در صورت ابتلا به هر یک از بیماریهای مقاربتی نسبت به درمان آن اقدام و از شیوع آن به شریک خود جلوگیری کنید.
عوارض بیماریهای مقاربتی
در صورت ابتلا به بیماریهای مقاربتی و عدم درمان و پیگیری به موقع، میتوانند خطر جدی برای سلامتی شما باشند و عوارض آنها همیشه همراه شما باشد. رایجترین عوارض ناشی از بیماریهای مقاربتی عبارتند از:
- بیماری اچ آی وی تبدیل به ایدز میشود.
- بیماری سیفلیس میتواند موجب آسیب به اندامها و سیستم عصبی شما شود؛ همچنین میتواند به جنین درحال رشد منتقل شود.
- بیماری مقاربتی به شریک شما سرایت میکند.
عوارض بیماری مقاربتی در زنان
- ابتلا به بیماری PID (بیماری التهاب لگن)
- آسیب به رحم و ناباروری
- بارداری خارج از رحم
- درد مزمن در ناحیه لگن
عوارض بیماری مقاربتی در مردان
- عفونت مجرای ادرار و پروستات
- تورم شدید و دردناک بیضهها
- ناباروری
انواع روش انجام آزمایشات بیماری های مقاربتی
آزمایش بیماری های مقاربتی یک نوع آزمایش پزشکی برای تشخیص عفونتهای مقاربتی (STI) میباشد. پزشک معالج با بررسی علائم شما آزمایش مرتبط را برای تعیین علت آن تجویز میکند. روشهای مختلفی برای انجام آزمایش بیماری های مقاربتی وجود دارد که در ادامه مروری بر آنها خواهیم داشت.
- آزمایش ادرار
- سواپ
- آزمایش خون
- نمونه مایع از زخمهای پوستی
- نمونه سلول از قسمتهایی مانند واژن، مجرای ادرار، دهانه رحم و آلت تناسلی
نحوه درمان بیماریهای مقاربتی
در صورت مشاهده هر کدام از علائم بیماریهای مقاربتی پیشنهاد میکنیم به پزشک جهت درمان مراجعه کنید و با انجام آزمایشات بیماریهای مقاربتی از علت آن مطلع شوید. بیماری مقاربتی معمولا با مصرف داروهای آنتیبیوتیک و ضد ویروسها درمان میشوند.
نحوه جلوگیری از ابتلا به بیماریهای مقاربتی
- هرگاه رابطه جنسی دارید، حتما از کاندوم لاتکس استفاده کنید.
- اگر خود یا شریکتان مشکوک به بیماری مقاربتی هستید، هرگز رابطه جنسی نداشته باشید.
- به صورت منظم آزمایش بیماری های مقاربتی را انجام دهید و توسط پزشک معاینه شوید.
- توصیه میکنیم حتما آزمایش بیماری های مقاربتی قبل از ازدواج را انجام دهید.
- با علائم بیماریهای مقاربتی آشنا شوید و در صورت مشاهده هر یک از علائم به پزشک مراجعه کنید.
- قبل از رابطه جنسی از مصرف الکل یا مواد مخدر پرهیز کنید.
سخن پایانی
برای مراقبت بیشتر از خود در برابر بیماریهای مقاربتی لازم است با انواع بیماریها و علائم آشکار و پنهان آنها به خوبی آشنا شوید و در صورت داشتن هر کدام از علائم در اسرع وقت به پزشک جهت درمان مراجعه کنید. در این مقاله سعی کردیم انواع بیماریهای مقاربتی، علائم و راههای انتقال آن بیماری را مورد بررسی قرار دهیم. با انجام آزمایش بیماری های مقاربتی میتوانید از وضعیت سلامتی خود اطمینان حاصل کنید. به این منظور شما میتوانید از خدمات پرستاری عاطفه جهت استفاده از خدمات آزمایش در منزل استفاده کنید.